Winkeltas
Menu
Verfijn uw selectie

Historie

1919 Dit is het jaar waarin Tuunte stoomweverij werd aanbesteed. De weverij, welke stond in Winterswijk, heeft jarenlang huishoudtextiel geproduceerd. Tuunte kreeg een goede naam in theedoeken, handdoeken, poetsdoeken en lakens.

1971 Tuunte opent de eerste kledingwinkel in een grote productiehal van de weverij. Met de weverij ging het moeilijk omdat er veel concurrentie kwam van goedkope textielimport vanuit het verre Oosten. In de vrijgekomen ruimte werd een kledingdiscount geopend. Naast kleding werd er in deze hele grote winkel ook matrassen, bedden, verlichting, gereedschap en camping artikelen verkocht.

1973 De 2e kledingzaak wordt geopend in Wierden. In deze winkel werd alleen kleding, huishoudtextiel en ondergoed verkocht. Vanaf die tijd worden er jaarlijks kleding winkels geopend in de Achterhoek en Twente. Rond de eeuwwisseling neemt Tuunte haar collega Reinders mode uit Nijverdal over . Het bedrijf heeft dan 25 winkels waar uitsluitend mode voor het hele gezin wordt verkocht. De weverij wordt in het jaar 2000 gesloten.

2012 Tuunte komt in zwaar weer door de crisis. Er worden veel maatregelen genomen om het bedrijf weer gezond te maken, het aandeel dameskleding neemt enorm toe ten koste van de heren en kinderkleding. Alle inspanningen mogen echter niet baten, Tuunte, dat inmiddels 45 winkels heeft, gaat in augustus 2017 failliet. Een nieuwe investeerder, Roose BV., gaat met 24 winkels verder. De nieuwe Tuunte winkels hebben vanaf 2018 weer leuke betaalbare kleding voor het hele gezin. De ruim 100 medewerkers die thans bij Tuunte werken willen zich voor 100% inzetten voor de klant. Door middel van goede service en een passend advies willen zij het de klant helemaal naar hun zin maken.

2022 Dit jaar bestaat bestaat Roose B.V. alweer 5 jaar en dit gaan we groots vieren op 8 oktober. Met alle winkels en het magazijn maken we er een spetterend feest van!
Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.